nybjtp

Filifilia o le la sa'o mo oe lava

O lo'o fa'atupula'ia le vevela ma afai na e fuafuaina sau malaga i le matafaga mo nai aso o lumana'i, faamolemole ia mautinoa e tu'u se avanoa i totonu o lau ato matafaga e puipui ai le la e fa'aopoopo i le susue, mata tioata, solo ma se faamalu tele.O le mea moni, o le puipuiga o le la i aso uma e taua tele aua o le susulu o le la e le gata e mafua ai le matua o le paʻu, faʻalolotoina maanuminumi ma hyperpigmentation, ae mafai foi ona oʻo atu ai i le kanesa o le paʻu.O le mea lea, e taua tele le puipuia o lou pa'u mai aafiaga leaga o le la, ae o le sailia o le la sa'o e mafai ona avea ma luitau.

Ae tatou te le'i faia, e tasi le vaega taua tele o fa'amatalaga e tatau ona e iloa.O lona uiga ia iloa le faʻailoga o loʻo i luga o le afifiina o le la.
1. UVA ma le UVB
O le UVA ma le UVB o ave uma ia o le ultraviolet mai le la: E malosi atu le UVA ma e mafai ona o'o atu i le pa'u o le pa'u, ma mafua ai le faaleagaina o le matua o le pa'u;O le UVB e mafai ona o'o atu i le vaega papa'u o le pa'u ma e itiiti le tu'i, ae mafai ona mafua ai le mago, mageso, mumu pa'u ma isi fa'ailoga.

2. PA+/PA++/PA+++/PA++++
O loʻo faʻatatau le PA i le "faʻailoga o le puipuiga o le la", lea e iai se puipuiga mai le UVA.O le fa'ailoga "+" e fa'ailoa mai ai le malosi o le puipuiga a le la e fa'asaga i ave o le UVB, ma o le tele o le numera o le "+", o le malosi fo'i lea o le puipuiga.

3. SPF15/20/30/50
O le SPF o le mea e puipuia ai le la, faigofie lava, o le tele o taimi mo le paʻu e tetee atu ai i le UVB ma puipuia le la.Ma o le tele o le tau, o le umi o le la puipuiga taimi taimi.
O le eseesega i le va o le SPF ma le PA, o le mea muamua e uiga i le puipuia o le mumu ma le mu o le la, ae o le mea mulimuli e uiga i le puipuia o le pa'u.

E Fa'afefea ona Filifili Mea e Puipuia le La?
1. E le o le maualuga o le tau o le SPF o le sili atu lea o le la.
O le maualuga o le SPF (Sun Protection Factor), o le malosi foi lea o le puipuiga e mafai e le oloa.Ae peita'i, afai e maualuga tele le SPF, o le a fa'atupula'ia fo'i le aofa'i o vaila'au ma vaila'au fa'aletino o lo'o i totonu o le oloa, lea e mafai ona avea ma avega i le pa'u.
O lea la, mo tagata faigaluega i totonu, o le SPF 15 poʻo le SPF 30 sunscreen e lava.Mo tagata faigaluega i fafo, poʻo i latou e manaʻomia le taʻalo i taʻaloga i fafo mo se taimi umi, o se oloa e maualuga atu le SPF (eg SPF 50) e lava le saogalemu.
E tasi le mea e manatua iinei o tagata lalelei-pa'u e sili atu ona mu o le la ona o le itiiti ifo o le melanin i o latou paʻu.

2. E tusa ai ma ituaiga paʻu eseese filifili lanu eseese o le la.
I se faapuupuuga, filifili se sunscreen ma se lotion texture mo le paʻu mago ma se sunscreen ma se lotion texture mo le suauʻu paʻu.

O le a le umi e mafai ona teu ai le sunscreen?
E masani lava, o sunscreens e le'i tatalaina e i ai le fata o le 2-3 tausaga, ae o nisi oloa e mafai ona i ai se fata ola e oo atu i le 5 tausaga, e pei ona vaaia i le afifiina o oloa.
Ae ui i lea, matou te fia faʻamamafa iinei e faʻaitiitia le aafiaga o le la ile taimi pe a uma ona tatala!Faatasi ai ma le tuputupu ae o le taimi, o le sunscreens i sunscreens o le a oxidize ma sunscreens ua tatalaina mo le 1 tausaga e matua leai se aafiaga sunscreen ma faatofa atu i ai.
O lea matou te manaʻo e faʻamanatu i tagata faʻatau uma e faʻaaoga le tele o le sunscreen pe a uma ona tatala ma faʻaoga vave, manatua e faʻaoga le sunscreen i aso uma.

O le Topfeel e ofoina atu le fa'ailoga tu'ufa'atasi o le sunscreen gaosiga i so'o se ituaiga, vaila'au ma ituaiga, fa'atasi ai ma le tele o fa'aputuga, afifiina ma mea e filifili ai.E le gata i lea, o loʻo i ai i Topfeel se filifili faʻapipiʻiina malosi, lea e mafai ona tuʻuina atu ai le tele o auaunaga faʻapitoa faʻapipiʻi mo oloa a tagata faʻatau.E mafai e Topfeel ona tuʻuina atu le tali sili mo i latou o loʻo vaʻavaʻai e faʻapipiʻi oloa faʻamaufaʻailoga tumaoti i o latou manaʻoga.


Taimi meli: Iuni-19-2023